суботу, 6 липня 2013 р.

Самовдосконалення та самореалізація крізь призму кіномистецтва


Перед тим як переходити до опису наступного блоку важливих якостей, які необхідно протестувати на предмет необхідності розвитку чи вдосконалення, пропоную трохи відпочити. Але у нашій справі самовдосконалення навіть відпочивати варто з користю. Тож, хочу розповісти вам про кілька фільмів, які, на мою думку, варті уваги з точки зору саморозвитку.


Радянська кінострічка 1985 року «Как стать счастливым» режисера Юрія Чулюкіна. Відверто кажучи, я не люблю дивитись такі давні фільми, проте обставини склалися так, що більше не було що переглянути і вирішила спробувати. Фільм дуже хороший. В головній ролі Микола Караченцев. Суть картини у тому, що ми насправді боїмося дізнатися правду про самих себе і знаходимо купу причин аби виправдати власну малодушність. За сюжетом один винахідник створив прилад, який вимірює професійні здібності та пропонував цю новинку науки і техніки різним спеціалістам. Він вимірював рівень задатків до професії багатьом людям, проте лише незначна їх частина прийняла отриманий результат і змінила власне життя, досягнувши успіху у своєму виді діяльності. Решта ж, просто відмежувалися і продовжували марнувати роки на зайняття зовсім сторонніми професіями, які не приносили ні морального, ні кар’єрного задоволення. Ніколи не пізно розпочати шлях власної успішної самореалізації, навіть якщо здається, що вже все позаду і немає жодних шансів досягти значимого результату. Страх нового та невідомого змушує нас дотягувати до пенсії нічого не змінюючи, як казав один з персонажів фільму. І це сумно! Фільм, який наштовхує на роздуми і стимулює до пошуків власного покликання.
І ще один дуже хороший американський фільм 2009 року «Тисяча слів» режисера Брайана Роббінса у головній ролі з Едді Мерфі. Історія схожа до попередньої картини – недолюблюю Мерфі за його кривляння. Проте, у цій картині він неперевершений у серйозній драматичній ролі. А тепер власне про сюжет – невиправний базіка та трепло, який досяг неабиякого успіху у видавничій діяльності, дізнається, що його позбавили найціннішого – балакучості. Головному герою залишилося у цьому житті сказати всього тисячу слів і настане йому кінець. Мить істини – слова не завжди настільки значущі як вчинки. Для того, щоб підібрати саме ці найцінніші слова в житті йому доводиться заглибитись у себе, усвідомити та визнати власні проблеми. Найважливіший меседж стрічки – усі ми родом з дитинства, і наші дивацтва, і наші комплекси, і наші успіхи та невдачі запрограмовані у цьому безтурботному періоді формування особистості. І все наше життя – є наслідком самосприйняття або самовідторгнення. Події розгортаються цікаво, пізнавально, динамічно. Зрештою, протагоніст, пройшовши шлях самопізнання та самоусвідомлення,  таки відбувся як особистість і досяг внутрішньої гармонії.
Бажаю усім гарного перегляду та сподіваюсь, що ви знайдете додатковий стимул для самовдосконалення.

1 коментар:

  1. «Я не смог бы закрыть свой первый дом без мистера Бенджамина Ли! Бенджамин и его команда сделали все возможное для меня в этой сделке. Он легко справился с моим очень трудным поворотом во времени и всегда был доступен для меня, когда у меня были вопросы (а у меня было много), даже когда он был вдали от офиса, что я очень ценил! Он и его команда обращались со многими продавцами в последнюю минуту и ​​неустанно работали, чтобы удостовериться, что я смогу закрыть до того, как истечет срок моей аренды (и, соответственно, моей помощи по первоначальному взносу). Мистер Бенджамин - невероятно знающий кредитный офицер, вежливый и терпеливый. Я сделал пару предложений по недвижимости до моей последней покупки, и Бенджамин помогал каждому, часто координируя свои действия с моим агентом за кулисами. Я чувствовал поддержку на протяжении всего процесса. Благодаря Бенджамину и неустанным усилиям его команды, я теперь являюсь счастливым владельцем дома! Я бы посоветовал вам рассмотреть Бенджамина Бриэля Ли для любого вида кредита.
    Г-н, Бенджамин Ли Связаться с informaions.via WhatsApp + 1-989-394-3740 Email- lfdsloans@outlook.com.

    ВідповістиВидалити